Beneficiile soarelui, apei sărate, nămolului și brizei

Anca Tene
06-04-2020
0 comentarii

Profită din plin de vântul, soarele și apa mării! Nu fugi de ele!

Nu uita de tine și nu adormi în razele puternice ale soarelui, dar nici nu te cremui excesiv cu orice îți pică în mână, doar pentru că așa ai citit că trebuie să folosești crema de protecție solară.

Vacanța la malul mării poate ameliora sau chiar vindecă diferite boli și afecțiuni.

Câteva lucruri despre apa sărată a mării. Cercetătorii de la Univerșitatea Oxford confirmă faptul că apa mării prin conținutul ridicăt de sare și potasiu, dar și de alte minerale, este benefică în tratarea bolilor pielii cum ar fi dermatitele, eczemele, psoriazisul, pitiriazisul, acneea, candida, boala piciorului de atlet, gingivite și stomatite, îmbunătățind totodată și elasticitatea pieli, relaxând mușchii, stimulând circulația sanguină și reducând inflamația articulațiilor. Apa sărată a mării sterilizează și cicătrizează mai repede rănile, are proprietăți antivirale și antibacteriene. Unde mai pui că apa sărată are și rol de exfoliant blând al pielii, deschide și curăță porii, astfel ajutând la eliberarea toxinelor.

Știai că în apa sărată corpul cântărește numai a șaptea parte din greutatea lui? Și că ph-ul apei de mare este de 7,5-8,4?

Specialiștii recomandă înotul în apa mării alternativ când pe burtă, când pe spate, deoarece șira spinării, oasele bazinului și musculatura se relaxează, se destind.

Înotul activează metabolismul, iar o simplă joacă de câteva minute în valurile mării echivalează cu o oră de muncă la sala de sport, dar numarul de călorii arse este mult mai mare. Înotul în apa mării face că sângele să fie puternic pompat în zona abdominală, iar acesta aduce mult oxigen către inimă și creier, dându-ți multă energie. Iar sunetul valurilor te ajută să intri într-o stare profundă de relaxare, cu beneficii pentru reintinerirea minții și a corpului.

Să trecem la soare! Împreună cu briza îți dau o stare de bine, deoarece căldura acestuia influențează pozitiv sistemul endocrin prin stimularea secreției de serotonină – substanță care declanșează starea de bine în organism, relaxarea. Soarele împreună cu apa mării contribuie la ameliorarea sau vindecarea afecțiunilor și a bolilor de piele. Este benefic în fixarea vitaminei D, este sursa naturală cea mai ieftină, cea mai la îndemână și cea mai eficientă. Cercetarile arată deja legătura dintre lipsa vitaminei D din organism și cancer. Nu expunerea corectă la razele soarelui duce la cancer, așa cum se afirmă în ultima vreme.

Aerosolii. Briza, vântul, într-un cuvânt aerul sărat și încărcat cu ioni negativi de la mare îmbunătățește somnul,  abilitatea corpului de a absorbi oxigenul și echilibrează nivelul de serotonină, responsabilă cu starea de bine. Aeroslii ajută în afecțiunile căilor respiratorii, sinuzite, rinite alergice, astm, bronșite, faringite, laringite, fluidifiâănd mucusul și favorizând eliminarea secrețiilor. Dacă vă veți documenta veți vedea că populațiile insulare nu au niciodată probleme cu sinusurile sau caile respiratorii.

Nisipul. Mersul prin nisip fără încălțăminte antrenează tendoanele și tonifiază mușchii picioarelor, ajutandu-te să consumi mai multe calorii decât la o alergare în parc. O plimbare prin nisip ne scapă de stres și ne ajută să intrăm în armonie cu natura. Particulele abrazive din nisip vor acționa asupra tălpilor ca un masaj exfoliant. În plus, veți avea parte de o pedichiura naturală și gratuită.

Nămolul sapropelic tratează afecțiuni reumatologice de tip inflamator sau degenerativ, sechele posttraumatice (ale mușchilor, pielii și osului), afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic (de la nevralgii la hemiplegii, hemipareze, scleroză multiplă și Parkinson), afecțiuni ginecologice (anexite, cervicite, metrite, sterilitate secundară, tulburări funcționale), afecțiuni dermatologice (psoriazis, sindrom seboreic, alergodermii), afecțiuni vasculare periferice (ischemie, insuficiență circulatorie) etc.

Asadar cura heliomarină și talasoterapia (aplicarea în scopuri terapeutice a tuturor elementelor apă, soare, briză și nămol)  au  indicații pe lângă cele enumerate până acum și în bolile reumatice, depresii, în afecțiuni cardiovasculare, intărind sănătatea inimii.

Toate aceste beneficii sunt minuni ale apei sărate, a aerosolilor, a soarelui, a iodului, a nămolului sapropelic și a plimbărilor prin nișip.

Profită din plin de vântul, soarele și apa mării! Nu fugi și nu te proteja excesiv de ele! Lasă-le să îți mângâie corpul cu beneficiile lor. După o vacanță la malul mării te vei simti pentru mult timp relaxată și plină de energie.

Să vă fie de folos!

Cu drag,

Anca Tene.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!